Zrinjski ili Borac: U Mostaru se danas igra prva utakmica finala Kupa BiH

Plemići brane titulu u najmasovnijem takmičenju u BiH

08.05.2024. 09:40
  • Podijeli:
Borac Široki Brijeg-662e47d0877bb.webp Foto: NIKOLA KULAGA/FK BORAC

U Mostaru će danas biti odigrana prva utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj će Zrinjski dočekati Borac.

Zrinjski brani titulu u Kupu BiH i pokušat će doći ukupno do trećeg trofeja u najmasovnijem takmičenju u našoj državi s obzirom da je bio najbolji i 2008. godine.

Ako Zrinjski osvoji Kup, bit će to prvi put nakon sezone 2011/2012 da je neko odbranio trofej u najmasovnijem takmičenju. To je posljednji put pošlo za rukom nogometašima Željezničara.

Borac u svom vlasništvu ima jedan osvojen Kup BiH 2010. godine, a s obzirom da grabi ka tituli prvaka BiH, ide po svoju prvu duplu krunu u historiji.

Trinaest klubova je do sada osvajalo trofej Kupa Bosne i Hercegovine, a rekorder je Sarajevo sa sedam titula, dok jedan manje ima Željezničar.

Treneri oba tima Vinko Marinović i Željko Petrović su u najavi susreta konstatovali da se sastaju trenutno dvije najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, te se svaki od njih nada da će baš njihov tim podići pehar Kupa.

Prva utakmica finala između Zrinjskog i Borca igra se danas na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru s početkom u 18 sati, a revanš u Banjoj Luci na rasporedu je 22. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()