Žrijeb Lige nacija 8. februara u Parizu, Zmajevi među elitom, promjena formata

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni izborila je promociju u Ligu A nacija

03.12.2023. 13:45
  • Podijeli:
Zmajevi_trening_Zenica_foto_FB5-64918dc89f638.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Žrijeb Lige nacija za sezonu 2024/25. bit će održan osmog februara 2024. godine, potvrdio je u subotu Izvršni odbor UEFA-e.

Mečevi grupne faze ovog UEFA-inog takmičenja igrat će se od septembra do novembra naredne godine.

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni izborila je promociju u Ligu A nacija.

Liga A, Liga B i Liga C nacija broje po 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe sa po četiri selekcije, a u Ligi D će biti sedam timova podijeljenih u dvije grupe.

UEFA je u subota potvrdila i određenu izmjenu formata takmičenja. U Ligi A, pobjednici grupa i drugoplasirani timovi plasirat će se u novu četvrtfinalnu rundu. Dvije četvrtfinalne utakmice (kod kuće i u gostima) igraju se u martu 2025. Poslije toga slijedi već viđeno, odnosno finalni turnir Lige nacija, prvo polufinalni okršaji, zatim finale i meč za treće mjesto.

Kao i prethodnih sezona pobjednici grupa u Ligama B, C i D napreduju, dok posljednjeplasirane ekipe svake grupe u Ligama A i B ispadaju.

Liga A: Španija, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska, Izrael, Bosne i Hercegovina, Srbija, Škotska

Raspored utakmica grupne faze:

Prvo i drugo kolo (2. - 10. septembra 2024)

Treće i četvrto kolo (7. - 15. oktobra 2024)

Peto i šesto kolo (11. - 19. novembra 2024)

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()