Zmajice u Zenici remizirale sa Slovenijom

Naredni meč u Ligi nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati na domaćem terenu 27. oktobra protiv Češke

26.09.2023. 21:25
  • Podijeli:
Zmajice_Slovenija_foto_NSBiH Cropped-65132ff05c54b.webp Foto: NSBiH

Ženska fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 1:1 u Zenici sa Slovenijom u utakmici drugog kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Bh. tim je imao terensku inicijativu, ali prvu veliku šansu Zmajice su imale u 22. minuti. Milena Nikolić je izašla sama prema protivničkom golu i iz povoljne pozicije loptu šalje pored gola. Maja Jelčić u 29. minuti prolazi kroz sredinu i šalje loptu na desnu stranu za Eminu Ekić koja nije dobro zahvatila loptu i rezultat se nije mijenjao.

Izabranice Samire Hurem do prednosti dolaze u 40. minuti. Nakon akcije Marije Aleksić i Amele Kršo, ova druga šalje loptu u protivnički kazneni prostor gdje se najbolje snalazi kapitenka Milena Nikolić i postiže pogodak za 1:0.

Reprezentacija BiH od 48. minutr ostaje sa 10 igračica na terenu jer Gloria Slišković zbog prekršaja dobija drugi žuti karton. Slovenke prvi put prijete u 53. minuti kad Zara Kramžar pogađa prečku.

Slovenke su izjednačile rezultat u 59. minuti kada je Mateja Zver nakon dodavanja Lare Prašnikar preciznim šutem sa 15 metara postigla gol. Do kraja utakmice nije bilo izglednijih prilika za pogodak i susret je završen bez pobjednika.

Naredni meč u Ligi nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati na domaćem terenu 27. oktobra protiv Češke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()