Zmajice u baražu protiv Švedske; Hurem: Jedna od najboljih reprezentacija Evrope

Struka ističe da je selekcija Švedske najteži mogući protivnik kojeg je bh. tim mogao izvući,

11.12.2023. 14:15
  • Podijeli:
zmajice facebook ns bih-653be10a3443d.webp Foto: NS BiH / Facebook

U sjedištu UEFA u Nyonu danas je obavljen žrijeb baraža za ulazak u A diviziju UEFA Lige nacija za žene, a u koji se plasirala i reprezentacija Bosne i Hercegovine osvajanjem drugog mjesta u svojoj grupi u Ligi B.

Susreti baraža na programu su između 21. i 28. februara u kojim će Zmajice za protivnika imati selekciju Švedske. Bh. tim će biti domaćin u prvom meču, a tačni termini bit će određeni naknadno.

Parovi play-offa za Ligu A:

Srbija-Island

Mađarska-Belgija

Bosna i Hercegovina-Švedska

Hrvatska-Norveška

Izvučeni su i parovi play-offa za Ligu B, a sastat će se:

Latvija-Slovačka

Crna Gora-Sjeverna Irska

Bugarska-Ukrajina

Struka ističe da je selekcija Švedske najteži mogući protivnik kojeg je bh. tim mogao izvući, a žrijeb je prokomentarisala selektorica Samira Hurem:

"Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji", kaže Hurem i dodaje:

"Ako želimo igrati na Evropskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš".

Zmajice su play-off izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi B Lige 4 iza Češke, a ispred Slovenije i Bjelorusije. Švedska je u grupi A4 završila treća iza Španije i Italije, a ispred Švicarske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()