Zmajevi teškom mukom upisali tri boda protiv Lihtenštajna

Naši momci do trijumfa stigli mnogo teže od očekivanog, a gosti su dobrano napatili naše zvijezde

08.09.2023. 23:23
  • Podijeli:
FB_IMG_1694207724939 Cropped-64fb909350c45.webp Foto: Facebook/NS BiH

Meho Kodro uspješno je položio prvi ispit u novom mandatu na klupi fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zmajevi su večeras na Bilinom polju sa 2:1 savladali Lihtenštajn u meču 5. kola kvalifikacija i tako ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Ali, su naši momci do trijumfa stigli mnogo teže od očekivanog, a gosti su dobrano napatili naše zvijezde.

Kodro je iznenadio sa sastavom, a na iznenađenje mnogih od prve minute na teren je poslao Nemanju Bilbiju i Adija Nalića. Ofanziva se isplatila, a već u trećoj minuti pokrenuo se i semafor.

Pogodio je Edin Džeko. Dugu loptu je uputio Miralem Pjanić, jedan igrač Lihtenštajna je odbio do Nemanje Bilbije, ovaj proslijedio za Dijamnta koji postiže 65. pogodak u dresu Zamjeva.

Bilo je to olakšanje i za selektora i za njegove izabranike na terenu.

A onda je ubrzo stigao i drugi gol. Bh. tim je nakon kornera pred golom Ibrahima Šehića istrčao kontru, Bilbija je ponovo odigrao za Džeku, a Lucchinger, u pokušaju da interveniše, loptu šalje u mrežu svoga golmana.

Tri minute kasnije vidjeli smo pravu majstoriju, a eurogol je postigao Wolfinger. Nakon kornera intervenisao je Džeko, a igrač Lihtenštajna uhvatio je volej i pospremio loptu iza leđa nemoćnog Šehića. Bio je to prvi gol za Lihtenštajna u kvalifikacijama za EURO. Čekali su dugo, ali je vrijedilo čekati, jer je to bila prava minijaturu i rijetko viđen pogodak.

Do odlaska na odmor dvije prilike imao je i Nalić, ali nije uspio zatresti mrežu protivničkog gola.

U nastavku meču prvu ozbiljniju priliku bilježimo pred Šehićevim golom. Igrala se 61. minuta Wieser je topovski šutirao, ali Šehić boksuje loptu u polje.

Sredinom drugog dijela zaprijetio je i bh. tim. Džeko je proigrao Demirovića, napadač Augsburga ušao u šesnaesterac i centrirao, ali to je bilo prejako za Bilbiju. Nedugo potom Pjanić je uposlio Bilbiju koji glavom šutira pravo u golmana Lihtenštajna.

U finišu meča mogli smo i do trećeg gola, ali su se gosti odbranili i uprkos porazu, kako god to zvučalo, zadovoljni su napustili Bilino polje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()