Zmajevi porazom od Slovačke okončali najgore kvalifikacije u historiji

Pravu uspavanku gledali smo u prvom poluvremenu. Početno "ispitivanje snaga" trajalo je duže nego inače, pa u prvih 45 minuta bilježimo samo dvije prilike - po jednu sa obje srane

19.11.2023. 22:43
  • Podijeli:
utakmica_BiH_Slovačka_faktor -655a81630a703.webp Foto: Faktor

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine neslavno su okončali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Zmajevi su izgubili od Slovačke sa 1:2 i to nakon što su došli u vodstvo u 49. minuti. Ipak, gosti stižu do preokreta i zaslužene pobjede na Bilinom polju, gdje se okupilo oko 2.000 navijača. Savi Miloševiću, selektoru BiH, ovo je treći vezani poraz otkako je sjeo na klupu bh. tima (Portugal 0:5, Luksemburg 1:4, Slovačka 1:2).

Pravu uspavanku gledali smo u prvom poluvremenu. Početno "ispitivanje snaga" trajalo je duže nego inače, pa u prvih 45 minuta bilježimo samo dvije prilike - po jednu sa obje srane.

Sredinom prvog poluvreman pokušao je Suslov, ali je šutirao pored gola. Stidljivo je u dva navrata nakon kornera zaprijetio i Škriniar, ali oba puta je lopta završila visoko preko gola.

S druge strane Zmajevi su jedinu pravu akciju izveli u 41. minuti. Cimirot je dugom loptom izbacio odbranu Slovaka, lopta je došla do Hajradinovića, koji je šutirao sa distance, ali golman Rodak brani njegov pokušaj.

Na otvaranju drugog dijela u razmaku od tri minute vidjeli smo dva gola. Nakon kornera Slovaka, Hamulić je povukao kontru, uposlio Hajradinovića, koji je je pokušao uspoliti Demirovića, ali je Hrosovsky loptu skrenuo u mrežu svoga tima.

No, slavlje naših navijača nije dugo trajalo, jer smo u 52. minuti primili gol za 1:1.

Hamulić je izgubio loptu u opasnoj zoni, Hancko je ubacio u kazneni prostor, a Boženik loptu pospremio iza leđa nemoćnog Pirića.

Dobro smo odgovorili nakon primljenog gola, imali dvije prilike preko Demirovića i Hamulića, ali promjene rezultata nije bilo.

A onda smo u 63. minuti ostali sa igračem manje. Drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Renato Gojković.

Sa igračem manje izdržali smo samo osam minuta. Prvo je Pirić skinuo jedan zicer, ali u nastavku akcije, nakon kornera, nije nam bilo spasa. Šatka je ostao sam na drugoj stativi, te mu nije bilo teško da loptu pospremi u mrežu.

Do kraja meča smo pokušali sa igračem manje stići do izjednačenja, ali su gosti bez većih problema sačuvali svoj gol.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()