"Zmajevi" danas dobijaju novog selektora, Petevu hvala

Bugarinu neće biti produžen ugovor koji je istekao krajem prošle godine

04.01.2023. 08:52
  • Podijeli:
Vico_trening_Zmajevi_foto_NSBiH-1663698063311.webp Foto: NS BiH

Ono što je bilo javna tajna tokom proteklih mjesec dana, danas će postati realnost.

Naime, u Sarajevu se sastaje Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, a glavna tačka će biti izbor novog selektora reprezentacije BiH.

Kao što je poznato, Ivaylu Petevu je krajem prošle godine istekao ugovor, a ozbirom na blago rečeno skromne rezultate koje je pružala reprezentacija pod njegovim vodstvom, sasvim je logično da mu ugovor neće biti produžen.

Novog selektora bi trebali dobiti danas oko 14 sati, a prema svemu sudeći to će biti proslavljeni fudbaler i kasnije trener, te bivši selektor "Zmajeva" Faruk Hadžibegić.

Novi selektor na klupi BiH debitovat će u martu, na startu kvalifikacija za EURO.

Podsjećamo, BiH je smještena u grupu s Portugalom, Slovačkom, Luksemburgom, Islandom i Lihtenštajnom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()