Zidane: Uskoro se vraćam trenerskom poslu

Nekadašnji sjajni veznjak, a sada vrhunski trener

25.10.2022. 07:57
  • Podijeli:
zinedine-zidane-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Legendarni Zinedine Zidane blizu je povratka trenerskom poslu, kojeg je ostavio prije 17 mjeseci, kada je po drugi put u karijeri napustio Real Madrid.

Ipak, španski dnevni list As prenosi kako je Zidane prilikom svečanog predstavljanja svoje nove voštane figure u jednom pariškom muzeju na pitanje novinara odgovorio: "Kada ćete me ponovo vidjeti na klupi? Uskoro. Nisam daleko od povratka u trenerski posao."

Podsjetimo, Zidane je u prve tri sezone u ulozi glavnog trenera s Real Madridom osvojio tri uzastopne Lige prvake, a tome je pridodao i brojne druge trofeje. Jednu Ligu prvaka osvojio je i 2014. kao Ancelottijev pomoćnik, a kao glavni trener Reala ponovno je radio od 2019. do 2021. i tada je osvojio naslov prvaka u Španiji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()