Zidane bi mogao preuzeti francuskog velikana, ali postoji uslov

Riječ je o Olympique Marseillu koji posljednjih godina nikako ne uspijeva ugroziti dominantni PSG

30.09.2023. 09:49
  • Podijeli:
zinedine-zidane-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Zinedine Zidane je bez trenerskog angažmana od 2021. godine, ali to bi se uskoro moglo promijeniti ukoliko strani investitori ulože u jedan francuski klub.

U francuske medije izašla je informacija kako bi se legendarni veznjak Zinedine Zidane trebao vratiti trenerskom poslu. On je od odlaska iz Reala u ljeto 2021. godine bez trenerskog angažmana, a sada bi trebao preuzeti posrnulog francuskog velikana.

Riječ je o Olympique Marseillu koji posljednjih godina nikako ne uspijeva ugroziti dominantni PSG. Čak niti u godini kada su se Parižani “okliznuli” u prvenstvu, Marseille je zaostajao za njima, a to je iskoristio Lille koji se okrunio titulom u sezoni 2020/21.

No, prije nego što legendarni Zizou preuzme klupu Marseille će morati dobiti nove vlasnike. U igri za kupovinu kluba uključeni su investitori iz Saudijske Arabije koji su iskazali interes za akviziciju kluba s juga Francuske.

Izvor iz francuske je također naveo da je Zinedine Zidane zatražio transfer budžet od 260 miliona eura, kako bi mu olakšao dolazak u Olympique Marseille, ali bi se sve to moglo dogoditi samo ako Frank McCourt odluči prodati klub.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()