Žestoki napadi na Zidanea iz Saveza, morao ga braniti i Real Madrid

Čelni čovjek Francuskog fudbalskog saveza obrušio se na jednog od najvećih ikad

09.01.2023. 11:33
  • Podijeli:
zinedine-zidane-reuters.jpg

Didier Deschamps ostat će i u narednom periodu selektor Francuske, iako se mjesecima nagađalo da će ga naslijediti Zinedine Zidane. Predsjednik Nogometnog saveza Francuske Noel le Graet komentirao je tu činjenicu i obrušio se na legendarnu "desetku" Trikolora.

"Zidane sada možda ode u Brazil? Ne zanima me. Neka radi što želi. Nikad nisam ni razgovarao s njim niti smo mi ikad razmišljali o prekidu saradnje s Deschampsom", rekao je Le Graet pa dodao: "Znam da Zidane ima puno obožavatelja, ali za što tačno bismo mi trebali kriviti Deschampsa? Je li me Zidane pokušao nazvati? Ne. A i da jest, ne bih mu se javio. Da mu kažem da traži drugi klub? Da sam se dogovorio s Didierom i da za njega nema posla?"

Takav komentar razljutio je Kyliana Mbappea, najveću zvijezdu svjetskih doprvaka i najboljeg strijelca posljednjeg Svjetskog prvenstva. "Zidane je Francuska. Mi tako ne omalovažavamo legende", napisao je Mbappe jučer na Twitteru, a sada se oglasio i Real Madrid službenim priopćenjem.

"Real Madrid izražava žaljenje zbog nesretnih izjava koje je dao predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet, a koje su se odnosile na Zinedinea Zidanea, jednu od najvećih sportskih legendi uopće.

Ove riječi izražavaju manjak poštovanja prema jednoj od najpoštovaniji figura u svijetu nogometa i mi kao klub očekujemo izvinjenje. Zinedine Zidane, svjetski prvak i evropski prvak sa svojom reprezentacijom, a to su samo neke od titula koje je osvojio, čovjek je koji predstavlja vrijednosti našeg sporta kroz cijelu svoju igračku i trenersku karijeru.

Izjave predsjednika Francuskog nogometnog saveza su neprimjerene za nekoga na takvoj funkciji i diskvalificiraju ga, baš kao i izjave o Karimu Benzemi, trenutnoj Zlatnoj lopti, osvajaču Lige nacija s Francuskom 2021. i osvajačem 5 Liga prvaka, uz mnoge druge titule", naveli su iz Reala.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()