Žestoki napadi na Endricka zbog bizarne proslave gola. Trener ga brani: "On je klinac čista srca"

"Čovječe, gori si od Danija Alvesa", jedan je od komentara koje čitamo na društvenim mrežama

10.05.2024. 12:40
  • Podijeli:
Endrick Felipe_Profimedia-639b60b6bfa07.webp Foto: Profimedia

Talentovani brazilski napadač Endrick (17) izazvao je nemire među pristalicama urugvajskog Liverpoola zbog načina na koji je proslavio gol za 3:0.

Palmeiras je u Montevideu sinoć slavio sa 5:0 u meču Copa Libertadoresa, a brazilski reprezentativac bio je strijelac za 3:0.

Nakon što je postigao gol, počeo je slaviti oponašajući fiktivnog King Konga iz avanturističkih filmova, što je izazvalo bijes među domaćima, pa su ga čak napali rezervisti Liverpoola, a Endrick dobio javnu opomenu.

"Čovječe, gori si od Danija Alvesa", jedan je od komentara koje čitamo na društvenim mrežama. 

Alves je svojevremeno gol slavio tako što je jeo bananu na terenu.

Iako su mnogi oponašanje King Konga smatrali Endrickovom "lekcijom rasistima", on tvrdi da je to uradio jer je volio filmove o King Kongu.

Endrick se nakon razgovora sa igračima Liverpoola izvinio. "Jako sam sretan zbog ovog pogotka, zbog asistencije, a još više zbog pobjede. Ovo je moj gest. Učinio sam to u posljednjoj utakmici s Independienteom, bilo je jako dobro primljeno kad sam završio, bilo je lijepo slavlje, bilo je i s njihovim navijačima", rekao je Endrick.

"Mislili su da je provokacija. Uspio sam malo na španskom pričati s njima, neki su razumjeli, ali većina ne. Danas je izašao film Planet majmuna i to je ono što želim da pokažem, da mi se sviđa film o King Kongu i jako sam sretan", dodao je mladi fudbaler.

Abel Ferreira stao je u odbranu svog igrača i izjavio da dječak ima "čisto srce".

"Znam da vole kontroverze, a Endrick je klinac čista srca. To je način na koji on slavi jer voli film koji svi znaju. Sada se ispričao, ali nije napravio ništa loše, to je jedan od načina slavlja".

"Razumijem liverpoolsku publiku, ali budite sigurni da u njegovom srcu nema zlobe. Slavio je ovako, u bazi i na Independiente del Valle. Nema provokacije, jer jedina dobra stvar koju ovaj klinac ima je glava i srce. Toliko je dobar da se ispričao da se niko ne ljuti. Ponekad je potrebno pojasniti kako ne bi bilo nedoumica. Dajem vam riječ da ni u jednom trenutku, ni na jednoj utakmici nije bio grub prema protivničkim navijačima. Nije takav i sigurno neće biti", zaključio je trener Palmeirasa.

Endrick je veoma mlad i već sada se o njemu piše na sve strane, ali sigurno je da mu ovakve stvari nisu potrebne sada kada tek treba da dođe u Real Madrid i počne svoju evropsku avanturu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()