Željo želi Baždarevića na klupi, stigao je odgovor iz Francuske

Tim sa Grbavice morao je u potragu za novim trenerom, a prvi pik bio je Mehmed Meša Baždarević, nekadašnji prvotimac Plavih, koji je jedno vrijeme bio i selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine

05.01.2024. 16:50
  • Podijeli:
Mehmed Bazdarević UNA-1669042401034.webp Foto: UNA

Fudbalski klub Željezničar u 2024. godinu ušao je sa novim problemima. Nepisano pravilo da jedna nevolja ne dolazi sama, sada je potvrđeno i sa Grbavice.

Na rezultatsku krizu u koju su Plavi upali krajem prošle sezone, stigla je i ostavka šefa stručnog štaba. Abdulhakeem Al-Tuwaijri je drugog dana 2024. godine mailom obavijestio čelnike Želje da podnosi ostavku, a to je značilo i kraj saradnje sa partnerom iz Saudijske Arabije.

Tim sa Grbavice morao je u potragu za novim trenerom, a prvi pik bio je Mehmed Meša Baždarević, nekadašnji prvotimac Plavih, koji je jedno vrijeme bio i selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ipak, kako Faktor saznaje, gotovo je izvjesno da Baždarević neće naslijediti Al-Tuwaijrija. Naši izvori sa Grbavice govore da su čelnici Želje imali korektan razgovor sa Mešom, ali da gotovo sigurno neće doći do saradnje. Kako saznajemo, bivši selektor Zmajeva do kraja narednog mjeseca ima obaveza u Sochauxu.

A kako je situacija u Dolini ćupova ozbiljna i nema se vremena za čekanje, čelnici Plavih će po svemu sudeći morati u potragu za drugim rješenjem.

Kao mogući kandidati spominju se i bivši igrači i treneri Plavih – Admir Adžem, Edis Mulalić, Dželaludin Muharemović, a pojedini mediji brataju i imenima poput Branislava Krunića, Brune Akrapovića, te Dragana Tadića.

Već početkom naredne sedmice Željo bi trebao početi sa pripremama, pa je izvjesno da čelnici Plavih nemaju vremena napretek.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()