Željo uzeo derbi: Mekićev blickrig presudio Borcu

Plavi bili bolji rival u veće dijelu meča, imali su kontrolu igre, bolje šanse, bili konkretniji i na kraju su sve to "naplatili"

12.08.2023. 22:43
  • Podijeli:
Željezničar Borac Klix-64d7e9af50604.webp Foto: Klix

Fudbaleri Željezničara savladali su Borac sa 2:0 u derbiju ljutih rivala igranom u okviru trećeg kola Premijer lige BiH.

Plavi su bili bolji rival u veće dijelu meča, imali su kontrolu igre, bolje šanse, bili konkretniji i na kraju su sve to "naplatili".

Junak velike bitke bio je Nedim Mekić koji je blickrigom riješio pitanje pobjednika.

Igrao se 47. minut kada je na ivici šesnaesterca "pokupio" ničiji loptu i preciznim udarcem ju poslao uz lijevu stativu.

Osam minuta kasnije je centrirao sa tridesetak metara, lopta na putu do gola nije nikog dirala, Savo Šušić ju je promašio, tako prevario Milana Mijatovića, te je odsjela u mreži.

Prije pogodaka domaćin je imao terensku inicijativu, stvorio nekoliko solidnih prilika ali ih nije realizovao.

Za te promašaje je umalo kažnjen u finišu prvog dijela, kada je Zoran Kvržić sjajno šutirao sa ruba kaznenog prostora. No, zamalo neprecizno.

A nakon što su Sarajlije povele 2:0, Banjalučani su jurnuli naprijed. Trener Vinko Marinović sve je karte gurnuo u napad.

To mu je donijelo terensku inicijativu, solidne šanse od kojih se izdvaja stativa koju je pogodio Hoze Kortez. Ali, Željo se u finišu znalački branio i velika tri boda odbranio.

Inače, za oba sastava ovo je bila prva premijerligaška utakmica ove sezone. Prva dva kola su propustili zbog obaveza na evropskoj sceni sa koje su i jedni i drugi eliminisani.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()