Željo trijumfom izborio treće mjesto, Sloboda ispala

Željo je u trci za Evropu pobijedio Široki Brijeg, koji je u posljednjem kolu danas poražen od Leotara u Trebinju (2:1)

28.05.2023. 19:10
  • Podijeli:
Sloga vs Borac foto FK Borac-64738a68874c9.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Željezničara pobjedom na prepunom Tušnju ovjerili su plasman u Evropu, a na kraju su čak završili kao trećeplasirani jer su na tom mjestu preskočili Sarajevo!

Slavili su Plavi danas pred desetak hiljada navijača u Tuzli protiv Slobode sa 2:1, te su crveno-crne gurnuli u Prvu ligu Federacije BiH, piše scport.

Junak pobjede Plavih bio je Brazilac Santos, koji je postigao dva gola i tako se na najbolji mogući način vjerovatno oprostio od dresa Željezničara jer mu ističe ugovor.

Činilo se da je Sloboda bolja na otvaranju susreta, ali Željo do vodstva stiže u 7. minuti.

Drljo je sjajno dao loptu Santosu u prostor, Brazilac izlazi pred Bukvića i lobuje ga za 1:0!

U 18. minuti Vranješ sjajno šutira s 25 metara, a Muftić loptu vadi ispod prečke. Pet minuta poslije Krpić centrira za Štilića, a on glavom loptu šalje dva metra pored stative.

Posljednju šansu u prvom dijelu je imala Sloboda, ali Vranješev udarac glavom završava na gornjem dijelu mreže.

Prijetila je Sloboda u prvoj minuti drugog dijela, ali Cocalić sjajno blokira udarac Mehmedovića.

U 51. minuti Željo nakon lijepe akcije stiže do drugog gola. Krpić je dodao do Štilića, koji divno proigrava Santosa, a Brazilac po drugi put danas matira Bukvića za 2:0!

Vranješ je bio u prilici i u 59. minuti, ali opet je loptu poslao malo preko prečke, da bi pet minuta poslije Muftić sjajno zaustavio Šuberta.

Do pogotka Sloboda stiže u 86. minuti preko Emira Jusića, koji pogađa nakon gužve u kaznenom prostoru za 1:2.

Željo je u trci za Evropu pobijedio Široki Brijeg, koji je u posljednjem kolu danas poražen od Leotara u Trebinju (2:1).

Poveo je Široki u ranoj fazi meča, baš kao i Željo, pošto je Ilija Bagarić već u 7. minuti zatresao mrežu Leotara.

Leotar je nakon toga imao inicijativu, ali onu jalovu, pošto nikako nije uspijevao da dođe do šanse i da uputi jedan šut u okvir gola.

Bolje domaćin ulazi u drugo poluvrijeme, te preko Čavića u 50. minuti poravnava na 1:1.

Potpuni preokret i pobjedu Leotaru u 86. minuti donosi Danilo Šipovac!

Leotar je završio pretposljednji i trenutno ispada iz lige, ali to bi se moglo promijeniti ako Krupa odustane od Premijer lige.

U tom slučaju bi Leotar igrao baraž protiv drugoplasiranog tima iz Prve lige RS.

Sloga je u Doboju, nakon preokreta, slavila 2:1 protiv banjalučkog Borca. Banjalučani su poveli golom Lukića u 9. minutu, da bi pred odlazak na odmor Krstovski pogodio za 1.1. Za konačnih 2:1 pogodio je Lalić u 55. minutu.

Tuzla City uvjerljivo je slavio protiv Zrinjskog rezultatom 3:0, koji ih neće mnogo uzdrmati budući da su odavno proslavili osvajanje titule.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()