Željo s dva igrača više srušio Leotar i otišao u četvrtfinale Kupa BiH

Plavi s Grbavice nisu dozvolili iznenađenje

18.02.2023. 18:01
  • Podijeli:
fk zeljo - fk zeljo-63f104dee3903.webp Foto: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara danas su na Grbavici savladali Leotar rezultatom 2:1 i tako se plasirali u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja, Kupa BiH.

Susret na Grbavici je bio izuzetno otvoren, a prvu priliku imali su gosti iz Trebinja, kada je Aćimović odlično šutirao, ali na njegovu žalost pogodio je samo prečku.

Igrala se 29. minuta kada je Leotar došao u vodstvo. Aćimović je šutirao sa 18 metara, Cocalić je izblokirao njegov šut, a iz popravnog Aćimović je prelijepo prebacio Bendera za 1:0.

Nakon vodstva, Leotar se povukao, što je Želji bio dodatni znak za totalnu ofanzivu. Bilježimo dvije stative koje je pogodio Drljo.

Željo je do zasluženog izjednačenja stigao s bijele tačke, a siguran je bio Semir Štilić. Prethodno je zbog igranja rukom u kaznenom prostoru isključen Đurić, te je Leotar utakmicu nastavio s igračem manje.

U drugom poluvremenu Plavi su krenuli po pobjedu i nastavile su se nizati prilike pred golom Puletića.

Redale su se prilike Jašarevića, Krpića i Hodžića, a od 60. minute Leotar je igrao sa dva igrača manje. Trener Leotara Maksimović je iz igre želio izvaditi Prusinu koji je imao žuti karton, on je predugo izlazio iz igre i dobio je drugi žuti karton, te ostavio svoje saigrače na cjedilu.

Treći put okvr gola Leotara se zatresao u 68. minuti. Štilić je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, Krpić je glavom šutirao i pogodio samo prečku na veliko razočarenje domaćih navijača.

Plavi su nastavili napadati, a do pobjede su stigli u 87. minuti. Najbolji pojedinac današnjeg susreta Drljo je primio loptu na 20 metara, namjestio se na udarac i poslao loptu u rašlje Puletićevog gola za konačnih 2:1 i prolazak Željezničara u četvrtfinale Kupa BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()