Zeljković ne zna ostaje li Milošević selektor: Ko god bio, stav je...

Na pitanje šta i kako dalje, Zeljković je kazao da će u budućnosti selektor dobiti mandat na duži period

04.04.2024. 21:55
  • Podijeli:
vico zeljkovic armin durgut pixsell-64cb962ed5fc9.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, u emisiji N1 intervju na televiziji N1 kazao je da je Savi Miloševiću, selektoru Zmajeva, istekao ugovor, te da će s njim biti obavljen razgovor oko eventualnog nastavka saradnje.

Zeljković je kazao da je završeni kvalifikacioni ciklus neuspješan s obzirom na to da nije ostvaren plasman na EURO, ali da BiH ni ranije nikada nije igrala na smotri najboljih timova Evrope.

"Ono što je činjenica je da na kraju nismo uspjeli da ostvarimo rezultat i ono što smo postavili za cilj, a cilj je bio da se plasiramo na EURO. S te strane učinjen je sportski neuspjeh.  Činjenica je da je većinski dio utakmice s Ukrajinom izgledao dobro, išao je dobrim smjerom i rezultatski, ali na kraju nismo izdržali.  S te strane možemo ocijeniti kvalifikacije kao neuspješne. Činjenica je, nije alibi, da se nikada ranije nismo plasirali na Evropsko prvenstvo, a to nije uspjela niti zlatna generacija koja je bila u Brazilu", rekao je Zeljković.

Na pitanje šta i kako dalje, Zeljković je kazao da će u budućnosti selektor dobiti mandat na duži period.

"To je sve iza nas. Moramo vidjeti šta i kako dalje. Analizirali smo određene stvari. Došli smo do zaključka da je sportsku javnost i navijače iritiralo često mijenjanje selektora. Mi smo to radili, naravno, iz dobrih namjera. Te promjene nisu dovele do tog rezultata i uspjeha. Naš stav za budućnost, kada se opredijelimo za selektora, je da će to biti dugogodišnji ugovor, za dva-tri ciklusa".

Savi Miloševiću je poslije baraža završen selektorski mandat.

"Činjenica je da je selektoru Miloševiću istekao ugovor. Mi ćemo u narednim danima s njim imati sastanak i razgovarati na ovu temu svega što se desilo, a onda kako vidi budućnost reprezentacije, pogotovo u godini kada nas očekuje osam top utakmica. Razgovarat ćemo da vidimo i njegove ciljeve. Reći ćemo s naše strane kako vidimo razvoj reprezentacije", zaključio je predsjednik FSBiH, naglasivši da pored rezultatskih neuspjeha nije sve tako crno i da možemo biti optimistični " jer se u reprezentaciji pojavila grupa mladih igrača koji su sazreli"

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()