Željezničar protiv Širokog Brijega traži izlaz iz velike krize

Uz pomoć navijača

02.10.2023. 07:28
  • Podijeli:
Željezničar-650b091e418ce.webp Foto: FK ŽELJEZNIČAR

Današnjom utakmicom između Željezničara i Širokog Brijega će biti kompletirano deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Susret na Grbavici bi prije pet mjeseci imao status derbija kola i odlučivao bi o plasmanu u evropska takmičenja, no sada je situacija znatno drugačija.

Željezničar je u nizu od četiri uzastopna poraza u prvenstvu i nalazi se samo dva boda više od mjesta koje vodi u niži rang takmičenja, dok je Široki Brijeg na trećem mjestu sa 16 osvojenih bodova.

"Zaista imamo nevjerovatan mjesec iza sebe, pun turbulencija i u jako teškom smo stanju, kako ekipa tako i svi u klubu, a tako i naši navijači, svi smo razočarani. Zadnje tri gostujuće utakmice, tri poraza, a ukupno pet. Ja se nadam da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribina, da će se desiti da naša Grbavica prevazići ovu krizu i da ćemo uploviti u neke mirnije vode", rekao je Bašić koji se potom osvrnuo na segment samopouzdanja.

"Nismo se predali, motivisani smo da preokrenemo ovaj niz. Određeni igrači su izgubili samopouzdanje i vidi se to na terenu na utakmicama. Činimo sve u klubu da to bude bolje, ja se nadam zaista da povratak na Grbavicu s našim navijačima i da ćemo uspjeti izaći iz ove velike krize", dodao je.

S druge strane u redovima Širokog Brijega jedva čekaju duel na Grbavici.

"Željezničar je klub u kojem su navijači pokretačka snaga. Oni su u lošoj seriji rezultata, ali ne i igre. Od pet poraza koje su vezali, oni su izgubili četiri pred sami kraj susreta. Vole se nadigravati i igrati otvoren nogomet. Očekuje nas lijepa atmosfera, puno ljudi na stadionu i dobar travnjak. Dobro ćemo analizirati našeg protivnika i pripremiti se, a ja se nadam dobroj utakmici s naše strane i pozitivnom ishodu na kraju", rekao je šef stručnog štaba Širokobriježana Marijan Budimir.

Susret Željezničar - Široki Brijeg se igra danas na stadionu Grbavica s početkom u 18 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()