Željezničar nakon preokreta do zlata vrijedne pobjede nad GOŠK-om

Plavi su imali veliku šansu na samom startu susreta

27.04.2024. 18:37
  • Podijeli:
Željezničar-651b0519a727d.webp Foto: Avaz

Fudbaleri Željezničara stigli su u 29. kolu do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak i to protiv ekipe GOŠK-a nakon preokreta rezultatom 2:1.

Plavi su imali veliku šansu na samom startu susreta. Boljević je sjajno prošao po strani, uposlio u sredini Amoaha koji je katastrofalno šutirao loptu, ali je ipak šutirao. Njegov udarac odbranio Vasilj.

Samo minut kasnije kazna na drugoj strani. Nakon kornera se lopta odbila do Dine Skorupa koji rezantnim udarcem pogađa mrežu Vedada Muftića.

U 12. minuti Krpić je nakon centaršuta Mahmića zaprijetio Gabeljanima, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Na drugoj strani zaprijetio je Ikić, ali je Azur Mahmić izblokirao i njegov udarac.

U 21. minuti Hiroš šutirao sa nekih 20-ak metara, ali je i njegov udarac otišao pored gola.

Inicijativa tima sa Grbavice isplatila se minut kasnije. Amoah je uputio sjajan centaršut, a Sulejman Krpić glavom matirao Vasilja.

Mogli su Plavi do preokreta u 37. minuti, ali je Hiroš sa nekih 14 metara poslao loptu preko gola.

Tim Dine Đurbuzovića krenuo odlučno u drugom dijelu
Gosti su do preokreta stigli u 46. minuti susreta. Boljević je još jednom prošao lijepo po strani, uposlio Amoaha čiji udarac još jednom brani Vasilj, ali je ovoga puta AlJaber bio na mjestu i donio prednost svojoj ekipi.

U 51. minuti tim sa Grbavice je imao novu veliku priliku. Ovoga puta imali su kontru 4 na 1, ali se Amoah još jednom spetljao i upropastio napad svog tima. Njegov udarac je izblokirala odbrana.

Nakon vodećeg gola Željezničara igra se nešto smirila pa se uglavnom igrlao između dva šesnaesterca.

U jednoj od rijetkih prilika u 75. minuti prijetio je Boljević, ali je Vasilj njegov udarac odbranio.

Do kraja je još Marasović zaprijetio odbrani Željezničara i to sa velike distance, ali nije bilo promjene rezultata pa je tim Dine Đurbuzovića upisao vrijedan trijumf.

Željezničar je nakon ovog trijumfa 8. na tabeli sa 33 boda i sada je ispred GOŠK-a koji je 9. sa 32 boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()