Željezničar danas nakon turbulentnih dešavanja gostuje Slogi, Velež dočekuje Borac

Nove utakmice 25. kola Wwin lige BiH

07.04.2024. 08:43
  • Podijeli:
Zeljo_Zrinjski_foto_FKZeljeznicar-65f5d42dc361c.webp Foto: FK Željezničar

Dvije utakmice 25. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas, a u njima će prvo Sloga Meridian dočekati Željezničar, dok će večeras Velež u derbiju igrati s Borcem.

Sloga se nalazi u borbi za Evropu te je bila u odličnoj formi sve do posljednjem kola kada su poraženi od Igmana. U međuvremenu su odigrali i utakmicu bez pogodaka protiv Zrinjskog u prvom susretu polufinalu Kupa BiH.

S druge strane, Plavi imaju nevjerovatno lošu sezonu te se nalaze u zoni za ispadanje. U seriji su od tri uzastopna poraza te je jasno da bi i ukoliko danas pognute glave napuste neutralni teren u Modriči upali u ogromne probleme. Nakon posljednjeg poraza od Veleža ostavku je ponudila komplet uprava, a tokom sedmice na trening Plavih su upali i Manijaci koji zahtijevaju znatno bolje rezultate.

Sloga i Željezničar su odigrali pet međusobnih utakmica u posljednje dvije godine, a njih čak četiri je pripalo Željezničaru. Jedinu pobjedu Sloga je upisala jesenas u Doboju (3:0), a Željezničar im se malo kasnije revanširao na Grbavici (1:0).

Velež se nakon krize rezultata probudio u posljednja dva kola i upisao je dvije pobjede protiv Igmana i Željezničara s kojima su zadržali treće mjesto na tabeli te i danas imaju imperativ da nastave s dobrim rezultatima.

S druge strane, lider Borac je u prošlom kolu izgubio od Zrinjskog čime je prekinuo seriju pobjeda, ali se brzo vratio nedavnim trijumfom protiv Širokog Brijega u polufinalu Kupa BiH pa u dobrom raspoloženju stižu na stadion Rođeni.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()