Zbog dopinga: Gomezu dvogodišnja suspenzija

Gomez je u 17 navrata nastupao za Argentinu, a bio je dio i ekipe koja se domogla trofeja namijenjenom pobjedniku Mundijala prethodne zime u Kataru

20.10.2023. 18:20
  • Podijeli:
Papu Gomez-63e60e591c651.webp Foto: Profimedia

Osvajač Svjetskog prvenstva u Kataru sa reprezentacijom Argentine, fudbaler Monze Alejandro Papu Gomez, suspendovan je na dvije godine zbog pozitivnog doping testa, javljaju dobro obaviješteni mediji.

Informaciju je prvi objavio španski Relevo, koji je došao do saznanja da je vezista pao na doping testu dok je bio igrač Seville – tokom novembra.

Alejandro tvrdi da nije svjesno unosio zabranjene supstance, već da je pozitivan rezultat uzrokovan činjenicom da je nekoliko dana prije testiranja greškom konzumirao sirup protiv kašlja namijenjen djeci.

Gomez je u 17 navrata nastupao za Argentinu, a bio je dio i ekipe koja se domogla trofeja namijenjenom pobjedniku Mundijala prethodne zime u Kataru.

Ovaj 35-godišnjak je odnedavno član Monze, a osim za Sevillu, igrao je još za Arsenal Sarandi, San Lorenzo, Cataniju, Metalist i Atalantu.

Najčešće je nastupao na poziciji ofanzivnog veznog, ali je mogao da se nađe i na krilu. Tokom karijere je odigrao 654 meča, uz učinak od po 118 pogodaka i asistencija.

Kruna njegove karijere jeste osvajanje Mundijala, a tokom karijere se prethodno „okitio“ i peharima namijenjenim pobjedniku Copa Americe, Lige Evrope, Copa Sudamericane, Comnebol-UEFA Superkupom, kao i trofejem namijenjenim pobjedniku Svjetskog prvenstva za uzrast do 20 godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()