Zanimljiva usporedba Allegrija: Juventus je kao Sinner, a Inter kao Đoković

U Italiji je cijeli dan glavna tema velika pobjeda njihovog talentovanog tenisera Jannika Sinnera nad Novakom Đokovićem u polufinalu Australian Opena

26.01.2024. 22:14
  • Podijeli:
masimiliano allegri - reuters-63e9e833e856e.webp Foto: Reuters

Trener Juventusa Massimiliano Allegri smatra da njegova ekipa u u Serie A ima ulogu poput Jannika Sinnera u tenisu.

U Italiji je cijeli dan glavna tema velika pobjeda njihovog talentovanog tenisera Jannika Sinnera nad Novakom Đokovićem u polufinalu Australian Opena.

Tako je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Empolijem trener Juventusa zamoljen da usporedi utrku svoje ekipe i Intera u Serie A sa teniskim zvijezdama Sinnerom i Đokovićem.

“Želim čestitati Sinneru, odigrao je izvanredan meč. Pred njim je svijetla budućnost i igrao je protiv legende poput Đokovića, koga je uvijek zadovoljstvo gledati. Jedino što mogu reći je da ako smo mi mlađi kao ekipa, onda moramo biti Sinner, a oni Đoković. Ali ne znam… Ne želim da to shvate loše, osjetljivi su“, kazao je Massimiliano Allegri i izazvao smijeh među novinarima.

Inter i Juventus će se sastati na San Siru 4. februara, ali Allegri je pozvao svoje igrače da se fokusiraju samo na sljedeću utakmicu kod kuće protiv Empolija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()