Zaneti: Mesi nije nadmašio Maradonu

"Moramo da budemo zahvalni što dva najbolja igrača u istoriji fudbala dolaze iz naše zemlje"

21.12.2022. 13:24
  • Podijeli:
Javier Zanetti Havijer Zaneti Reuters-63a2da559a3ca.webp Foto: Reuters

Bivši kapiten argentinske reprezentacije Havijer Zaneti izjavio je danas da Lionel Mesi nije najbolji igrač svih vremena, prenose mediji u Buenos Ajresu.

Mesi je pre tri dana osvojio sa Argentinom titulu šampiona svijeta na Mundijalu u Kataru. Argentina je u finalu SP poslije boljeg izvođenja penala pobijedila Francusku. 

Pojedini argentinski mediji objavili su da je Mesi sada najbolji igrač svih vremena i ističu da je nadmašio sunarodnika Dijega Armanda Maradonu, koji je sa nacionalnim timom trijumfovao na Mundijalu 1986. godine.

"Mesi nije pobijedio Maradonu. Ne volim ta poređenja. Mislim da moramo da budemo zahvalni što dva najbolja igrača u istoriji fudbala dolaze iz naše zemlje. Ne mislim da će Mesi da se promijeni. Samo je postao iskusniji, a to je prenio na tim", rekao je Zaneti.

On je za reprezentaciju Argentine igrao od 1994. do 2011. godine.

"Reprezentacija nam je priuštila velike emocije, jer smo ovu titulu čekali dugi niz godina. Ova ekipa je ispunila snove miliona argentinskih navijača širom svijeta. Bilo je to veliko finale, koje ćemo zauvijek da pamtimo", istakao je Zaneti, koji je trenutno potpredsjednik Intera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()