Xavi s Barcelonom za godinu dana čak pet puta pobijedio Real

Prvu pobjedu ostvario je već u martu 2022. godine na stadionu Santiago Bernabeu

22.03.2023. 12:52
  • Podijeli:
xavi hernandez - reuters-63e9e21f2659d.webp Foto: Reuters

Španski trener Xavi Hernandez čak pet puta je pobijedio Real Madrid u proteklih godinu dana, računajući mečeve u svim takmičenjima, čak i jedan prijateljski, navodi zvanična stranica katalonskog kluba.

Prvi El Clasico Xavi je odigrao 12. januara 2022. godine, no tu je Barcelona u meču Superkupa doživjela poraz rezultatom 3:2 nakon produžetaka. Ipak, u tom trenutku Xavi je tek dva mjeseca bio na klupi ovog tima, nakon čega je počela potpuno drugačija serija rezultata protiv najvećeg rivala.

Prvu pobjedu ostvario je već u martu 2022. godine kada je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio Real s velikih 4:0, da bi narednu pobjedu, iako nezvaničnu, ostvario u prijateljskom meču koji je odigran tokom ljetnih priprema.

Real je bio bolji od Barcelone u ligaškom meču koji je odigran u ovoj sezoni rezultatom 3:1, nakon čega su uslijedile tri uzastopne pobjede Barcelone.

Prvo su u Superkupu slavili rezultatom 3:1, zatim su u prvoj utakmici Kupa Kralja pobijedili Real sa 1:0 u gostima, a posljednju pobjedu, petu u posljednjih godinu dana, ostvarili su u nedjelju kada su slavili sa 2:1.

Naredni meč Barcelone i Reala igra se 5. aprila i to u okviru Kupa Kralja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()