Xabi Alonso nakon novog podviga: "Pogledao sam igrače oči u oči"

U revanš utakmici polufinala Evropske lige sinoć su se sastali Bayer Leverkusen i Roma. Na kraju je završeno 2:2

10.05.2024. 12:20
  • Podijeli:
xabi alonso reuters-65c7ee639cbc7.webp Foto: Reuters

Španski stručnjak Xabi Alonso dao je zanimljivu izjavu nakon što se njegov Bayer Leverkusen ponovo u posljednjim momentima spasio poraza, ali i plasirao u finale Evropske lige.

U revanš utakmici polufinala Evropske lige sinoć su se sastali Bayer Leverkusen i Roma. Na kraju je završeno 2:2.

Roma je bila pred pobjedom. U sedmoj minuti nadoknade Leverkusen je izjednačio preko Stanišića i tako produžio niz utakmica bez poraza na 49 ove sezone.

No, ni trijumf od 2:1 Vučici ne bi značio jer su Apotekari u prvoj utakmici slavili s 2:0, pa bi svejedno prošli u finale.

Zanimljivu izjavu nakon utakmice dao je trener Bayer Leverkusena, Xabi Alonso.

"Sretni smo što smo u finalu. Kao rezultat toga, igrat ćemo dva finala za sedam dana. Pokazali smo dosta karaktera danas nakon njihovog drugog gola.

Poslije sam pogledao igrače u oči i vidio da žele više. Još uvijek imamo šansu da osvojimo trofej, a moji momci zaslužuju sva tri trofeja", rekao je Xabi Alonso.

Podsjetimo, Bayer Leverkusen je ranije obezbijedio titulu prvaka Njemačke, prvu u historiji kluba, a u igri je još za dva trofeja.

Prvo će 22. maja u Dablinu igrati finale Evropske lige protiv Atalante našeg Seada Kolašinca, koja je izbacila Marseille.

Tri dana kasnije na rasporedu je finale DFB-Pokala. Protivnik Bayeru biti će drugoligaš Kaiserslautern.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()