Vladimir Petković odlučio postiti cijeli ramazan i oduševio Alžirce

Petković je, kako pišu tamošnji mediji, odlučio da posti kako bi se potpuno pronašao u uslovima i atmosferi ovog svetog mjeseca kao i njegovi fudbaleri

26.03.2024. 11:00
  • Podijeli:
Petkovic_Alzir_foto_X-65e6befcde9d3.webp Foto: X

Bosanskohercegovački stručnjak i odnedavno selektor fudbalske reprezentacije Alžira Vladimir Petković posti tokom cijelog mjeseca ramazana, zbog čega je oduševio sve u Alžiru.

Petković je, kako pišu tamošnji mediji, odlučio da posti kako bi se potpuno pronašao u uslovima i atmosferi ovog svetog mjeseca kao i njegovi fudbaleri. Tako je pokazao posvećenost nacionalnom timu sastavljenom od muslimana.

Podsjetimo, rođeni Sarajlija je tokom zvaničnog predstavljanja Alžircima poželio sretan ramazan, a jedan novinar mu je kao znak dobrodošlice poklonio primjerak Kur'ana.

Vladimir Petković je potpisao ugovor s Alžirom do 2026. godine, a mjesečno će zarađivati oko 135.000 eura.

Prije nekoliko dana je imao uspješan debi na klupi Alžira koji je u prijateljskom meču savladao Boliviju rezultatom 3:2.

On je ranije trenirao Belinconu, Malkantone, Lugano, Jang Bojs, Samsunspor, Sion, Lacio, reprezentaciju Švicarske, te francuski Bordo.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()