Vidjeli smo najluđe izvedeni aut i to u poljskoj trećoj ligi

Daleko smo od vremena kad su ubacivanje rukom Roryja Delapa na utakmicama njegovog Stoke Cityja bila nogometna avangarda

08.03.2024. 20:05
  • Podijeli:
Poljska_aut_foto_Redit-65eb4b5542e52.webp Foto: Reddit/u/Patio1950

Ubacivanje lopte rukom u igru sve je opasnija napadačka strategija nogometnih timova.

Daleko smo od vremena kad su ubacivanje rukom Roryja Delapa na utakmicama njegovog Stoke Cityja bila nogometna avangarda.

S vremenom je ubacivanje auta postalo važna fudbalska strategija, a neki fudbaleri je posebno treniraju, dok sve više timova ima i strateške postave za izvođenje ubačaja sa strane, poput onih za ubačaje iz kornera ili slobodne udarce.

Ipak, snimka koja nam dolazi iz treće poljske lige donosi nam jednu potpuno novu stranu. Odnosno vjerojatno najopasniji ubačaj rukom koji smo u posljednje vrijeme vidjeli.

Istina, Fardin Rabet, nogometaš Olimpije Grudziądz, imao je prednost atletske staze, pa je imao dovoljno zaleta, no cijela tehnika, posebno sami izbačaj i akrobacija prije njega, uistinu su posebni.

Pogledajte sami, možda netko dobije i vrijednu inspiraciju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()