Vico Zeljković: Ivaylo Petev nije smijenjen

Cilj je jasan – želimo napraviti historijski rezultat i prvi put se plasirati na Euro, kazao je Zeljković

04.01.2023. 16:25
  • Podijeli:
vico_zeljkovic - una-1663671061340.webp Foto: UNA

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković danas je i zvanično predstavio Faruka Hadžibegića kao novog selektora A reprezentacije.

"Novu godinu započinjemo u dobrom raspoloženju. Imali smo redovnu sjednicu Izvršnog odbora i imenovali smo Faruka Hadžibegića za novog selektora. Čestitam mu i želim puno sreće u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Cilj je jasan – želimo napraviti historijski rezultat i prvi put se plasirati na Euro. Neće biti lako, ali ne želimo unaprijed tražiti izgovore. Imamo vjeru u selektora i vjerujemo da će naći dobar model. Moram da istaknem da je IO jednoglasno podržao izbor Hadžibegića za selektora i to puno govori o našem jedinstvu”, rekao je Zeljković.

Osvrnuo se i na prethodni period.

"Moram se osvrnuti i na prošlu godinu. Hvala Ivaylu Petevu, bivšem selektoru koji je tu bio dvije godine i s kojim smo imali korektne rezultate. U kvalifikacijama nismo uspjeli da odemo na SP, a poslije smo zadržali selektora i u Ligi nacija smo napravili iskorak i dobar rezultat.

Sigurno da smo u prethodnih 10-15 dana puno razmišljali, šta i kako dalje. Obavio sam niz sastanaka s Misimovićem, koji je tu moj prvi saradnik i ovo nije bila laka odluka. Svaka odluka donosi rizik i nijedna nema garanciju za uspjeh. Mi stojimo iza ovoga. Stajali smo i iza Peteva, čiji je dolazak prošao u nefer atmosferi. Napravila se negativna atmosfera, ali uspjeli smo tu sliku kroz dvije godine promijeniti", rekao je Zeljković i nastavio:

"Naravno da se može postaviti pitanje zašto je došlo do promjene, ali Petevu je istekao ugovor s 31. decembra. Mi ga nismo smijenili. Konstatovali smo rezultat i stava smo da nam treba novo lice i nova energija, da pokušamo u ovim kvalifikacijama, koje će biti guste, da iskoristimo sve ono što nam se otvori", zaključio je Zeljković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()