Verratti odabrao Katar umjesto Saudijske Arabije jer su pristali na jednu od najbizarnijih ugovornih klauzula

Francuzi su ga pustili za 45 miliona eura, a on sa 31 godinom na leđima potpisao vrlo izdašan ugovor, međutim francuski L'Equipe otkrio je kako je Italijan osim ogromnog novca od svojih novih vlasnika tražio i posebnu klauzulu u ugovoru

01.01.2024. 11:42
  • Podijeli:
Marco Verratti-6501edbc61f40.webp Foto: Fabrizio Romano/X

Marco Verratti dogovorio je s Al Arabijem sedam dana slobodno svaki mjesec. Koristi ih kako bi se sa suprugom vratio u Pariz.

I dok se sva sila poznatih fudbalera za ogroman novac seli u Saudijsku Arabiju, jedan je odlučio isprobati fudbalsku ligu Katra. Riječ je o bivšem igraču PSG-a Marcu Verrattiju, koji je ljetos prešao u tamošnji Al Arabi.

Francuzi su ga pustili za 45 miliona eura, a on sa 31 godinom na leđima potpisao vrlo izdašan ugovor, međutim francuski L'Equipe otkrio je kako je Italijan osim ogromnog novca od svojih novih vlasnika tražio i posebnu klauzulu u ugovoru.

“Dogovorio je sedam dana godišnjeg odmora svaki mjesec! Koristi ih kako bi se ‘odmorio’ od Dohe i vratio u Evropu. Većinu svog slobodnog vremena provodi sa suprugom u Parizu. To znači da mu još nedostaje PSG, ali sigurno se neće micati iz Katra do ljeta 2025. godine do kad mu traje ugovor“, piše u L'Equipeovom tekstu.

Verratti godišnje od Katarana dobije 15 miliona eura, što je znatno manje od Ronalda i Neymara. Njih dvojica godišnje zarađuju 200 miliona eura samo od plate, a u ugovorima imaju dogovorene i bogate bonuse za osvojene trofeje, golove i asistencije. No, ni jedan ni drugi nemaju sedam dana slobodno svaki mjesec.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()