Velika pobjeda Intera i ogroman korak ka tituli

Tim iz Milana slavio na Olimpicu protiv Rome

10.02.2024. 19:59
  • Podijeli:
inter roma reuters-65c7c711255d7.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Intera pobijedili su na stadionu Olimpico u 24. kolu Serije A ekipu Rome rezultatom 3:2 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši peti uzastopni ligaški trijumf.

Utakmica je odlično počela po lidera italijanskog prvenstva budući da je Acerbi u 17. minuti udarcem glavom zatresao mrežu domaćina. Ipak, do odlaska na odmor Roma je uspjela preokrenuti rezultat. Prvo je Mancini izjednačio u 28. minuti, a onda je El Shaarawy minut prije odlaska na odmor postigao gol za vodstvo Rome. Oba puta asistent je bio danas raspoloženi Pellegrini.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako se igralo i u nastavku. Samo 11 minuta igre bilo je dovoljno Interu da napravi novi preokret na susretu i ponovo dođu u vodstvo. Prvo je Thuram izjednačio na 2:2 nakon dodavanja Darmiana, a onda je Angelino pod pritiskom upravo Thurama poslao loptu u svoju mrežu za vodstvo Intera 3:2.

Pokušavala je Roma do kraja utakmice doći do novog izjednačenja, ali je odbrana Intera bez problema izašla na kraj s naletima domaćina. Bastoni je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade riješio sve dileme golom za konačnih 4:2. Ostvarili su važnu pobjedu i primakli se osvajanju jubilarne 20. titule prvaka Italije.

Inter je prvi na tabeli Serije A sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Juventus, dok je Roma na petoj poziciji. U narednom kolu Inter dočekuje Salernitanu, dok će Roma gostovati Frosinoneu.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()