Večeras ćemo saznati sve učesnike četvrtfinala Lige prvaka

Od 21 sat igraju Atletico Madrid - Inter te Borussia Dortmund - PSV

13.03.2024. 11:06
  • Podijeli:
inter atletico reuters-65f15f2caa414.webp Foto: Reuters

Teško je sjetiti se kada je u četvrtfinalu Lige prvaka bila takva koncentracija sjajnih ekipa, a krug će biti večeras zatvoren nakon što se okončaju i posljednja dva duela osmine finala.

Šest ekipa je već poznato i to su Manchester City, Bayern, PSG, Real Madrid, Barcelona i Arsenal. Čekaju se još dvije ekipe u večerašnjim revanš susretima i već je jasno da će sve utakmice četvrtfinala biti poslastice i pravi derbiji.

Od 21 sat sastaju se Atletico Madrid - Inter te Borussia Dortmund - PSV. Kako u prvim mečevima nijedna od ekipa nije ostvarila značajniju prednost, jasno je da bi zabava večeras mogla potrajati do kasno u noć.

Derbi igraju Atletico Madrid i Inter, a ekipa iz Milana brani jedan gol prednosti. Nerazzurri su u prvom meču bili mnogo bolji rival i mogu žaliti što imaju samo jedan gol prednosti u revanšu.

Inter važi za favorita i večeras, a njihove fantastične igre u Seriji A i skoro ovjerena titula prvaka omogućavaju im da se maksimalno posvete Ligi prvaka. Ipak, Atletico Diega Simeonea nikada se ne smije otpisati pa nas svakako čeka uzbudljivih (najmanje) 90 minuta igre u Madridu.

Istovremeno će u Dortmundu snage odmjeriti Borussija i PSV. Prvi duel završen je neriješenim rezultatom 1:1, tako da je uoči revanša sve otvoreno i teško je procijeniti ko je bliži plasmanu dalje, izuzev prednosti domaćeg terena za Nijemce.

Dortmund ne blista u Bundesligi, što se ne može reći za vodeći PSV u nizozemskoj Erediviziji. Ipak, ovo je šansa da ekipa našeg Edina Terzića ipak spasi sezonu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()