Uspješan debi Miloševića na klupi Zmajeva: Susret obilježila bakljada Fanaticosa

Treća pobjeda za selekciju BiH u ovim kvalifikacijama

13.10.2023. 22:50
  • Podijeli:
repka zmajevi facebook-65299fcdbb193.webp Foto: Facebook

Debi Save Miloševića na klupi Zmajeva protekao je uspješno. Termin uspješno može se pripisati samo uz rezultat, obzirom da smo slavili rezultatom 2:0.

Ipak, ono što je i dalje primjetno jeste prilično "raštrkana" igra naših reprezentativaca, koji su na momente bili dobri, a u nekim i ne tako.

Ruku na srce, protivnik nam je bio Lihtenštajn, koji u evropskim fudbalskim krugovima važi za selekciju za nabijanje gol razlike. Međutim, ovdje ćemo se voditi onom populističkom "danas svi igraju fudbala", te "niko lagano ni protiv koga", a ako se uzme u obzir i stanje u Savezu, te generalno turbulencijama i činjenici da smo u ovom kvalifikacionom ciklusu promijenili čak tri selektora, ova pobjeda predstavlja dobar osnov za nastavak, ali i za predstojeći baraž pod selektorskom palicom Miloševića.

Inače, pobjeda u Vaduzu, koji je večeras bio ispunjen kao nikad ranije, i to našim navijačima, nije dolazila niti jednog momenta pod znak pitanja.

Zmajevi su dominirali od početka utakmice, a poveli smo već u 15. minuti kada pogađa Rahmanović. Nastavili su naši fudbaleri s ofanzivnom igrom, a vrijedi izdvojiti promašaj Džeke u 15. minuti, te poništen gol Stevanovića.

U 33. minuti stopostotnu šansu za drugi gol na večerašnjoj utakmici propušta večeras vrlo dobri Rahmanović. Samo dvije minute kasnije vidjeli smo novu opasnu šansu pred domaćim golmanom, ali nije se najbolje snašao Demirović.

U finišu prvog poluvremena stigli smo i do drugog gola, a strijelac je bio Stevanović.

U drugom poluvremenu smo osim nekoliko zicera vidjeli i prekid, koji je nastao nakon bakljade "Fanaticosa", koji su u nekoliko navrata dobrano "počastili" čelne ljude Saveza, a u jednom momentu i baklje počeli ubacivati u teren, nakon čega je glavni sudija utakmice morao zamoliti kapitena Džeku da utječe na naše navijače, što je Dijamantu i uspjelo, te je susret i nastavljen.

Treba naglasiti da NS BiH sigurno očekuje žestoka kazna od UEFA-e zbog večerašnje predstave "navijača".

Igrala se 65. minuta kada je Džeko propustio realizirati još jednu veliku šansu, a desetak minuta kasnije ponovo kapiten "Zmajeva" nije bio precizan. Do kraja susreta svoju reviju promašaja zaključio je Džeko, nakon čega je i zamijenjen uz ovacije navijača.

Ostalo je do kraja 2:0 za BiH, koja je tako došla do devetog boda u kvalifikacijama, te se trenutno nalazimo na četvrtom mjestu. Ispred nas je Luksemburg s 11, Slovačka sa 13, te neprikosnoveni Portugal, koji je već osigurao EURO.

Upravo je Portugal i Cristiano Ronaldo, naš naredni protivnik, a taj susret se igra u ponedjeljak na Bilinom Polju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()