Uragan "Bordo tima" u Trebinju

Tim s Koševa ponovo u igri za Evropu

15.04.2023. 17:53
  • Podijeli:
fk sarajevo- facebook-643ac20ddb737.webp Foto: Facebook/FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva nastavili su s igrama toplo-hladno i danas su u okviru 26. kola Premijer lige BiH u Trebinju ubjedljivo savladali domaći Leotar rezultatom 3:0, te se ponovo uključili u borbu za plasman u evropska takmičenja.

Utakmica je protekla u potpunoj dominaciji izabranika Mirze Varešanovića, koji su s tribina stadiona Police imali i veliku podršku navijača.

Susret je počeo velikom šansom za Leotar, ali udarac Milovića odlazi za malo pored gola. Nastavili su Trebinjci s atacima ka golu Bordo tima, a novu šansu propušta Aćimović.

Nakon pola sata igre Sarajevo je počelo da polako preuzima inicijativu, a to im se isplatilo već u 31. minuti kada je Džafić centrirao, a omaleni Ziljkić sjajno pogađa za 1:0.

Isti igrač je mogao u finišu prvog poluvremena udvostručiti prednost svog tima, ali u situaciji "jedan na jedan" s golmanom Puletićem, "jedinica" Leotara izlazi kao pobjednik.

U nastavku je nastavilo Sarajevo s boljom igrom, a kruna toga je i drugi gol koji je stigao u 59. minuti kada je glavom pogodio Martinović.

U nastavku utakmice redali su se ziceri pred golom domaćina, a izdvajamo velike promašaje Čatakovića.

Najljepši detalj na utakmici desio se u 84. minuti kada je Renan Oliveira sjajnim volejom s 25 metara pogodio za 3:0 i ubjedljiv trijumf gostiju s Koševa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()