UNA saznaje: Španac, Portugalac, Slovenac i Srbin kandidati za selektora BiH?

Ko će naslijediti Faruka Hadžibegića

13.07.2023. 18:11
  • Podijeli:
trening repka ns bih 4-6482fc7c635c9.webp Foto: NS BiH

Prošlo je nešto više od mjesec kako je kormilo fudbalske reprezentacije BiH napustio Faruk Hadžibegić.

I pticama na grani bilo je jasno da ne ide, a kulminacija se desila u Zenici kada smo sramotnom igrom poraženi od Luksemburga.

Kao što je poznato naše šanse za plasman za EURO su nakon toga pale na domen naučne fantastike, ali sreća pa je tu baraž, kojeg smo osigurali zbog dobrih igara u Ligi nacija.

Ko će biti nasljednik Hadžibegića još uvijek se ne zna, mada se u medijskim krugovima uveliko priča o nekoliko imena. Navijači bi svakako najradije na užarenoj klupi "Zmajeva" vidjeli legendarnog Vahu Halilhodžića, ali od toga neće biti ništa.

Pominjao se tu i bivši selektor Mehmed Baždarević, a u posljednjih nekoliko dana intenzivno se piše o Sarajliji Vladimiru Petkoviću, te Mehi Kodri.

Ipak, kako saznajemo Petković neće sigurno biti selektor Zmajeva. Kako saznaje UNA izbor je pao na četiri kandidata. Jedan je Španac, jedan Portugalac, jedan Slovenac i jedan trener je iz Srbije.

Saznajemo da se radi o Simonu Rožmanu, bivšem treneru Rijeke i slovenskom fudbaleru, te iskusnom Slavoljubu Muslinu, bivšem selektoru Srbije.

Ko god to da bude, očekuje ga težak posao, kako posložiti i motivisati ionako demoralisane Zmajeve u nastavku kvalifikacija, odnosno za predstojeći baraž. Vremena je malo, a posla puno, pa ćemo sve vidjeti...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()