Ukrajina novim preokretom protiv Islanda otišla na Evropsko prvenstvo

Selekcija Ukrajine će na Euru u Njemačkoj igrati u grupi E zajedno sa reprezentacijama Belgije, Slovačke te Rumunije

26.03.2024. 22:41
  • Podijeli:
ukrajina euro reuters-660340ea63a8f.webp Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Ukrajine je nakon pobjede u Zenici protiv BiH pobijedila i selekciju Islanda rezultatom 2:1 te se plasirala na Euro.

Baš kao i u duelu u Zenici prije pet dana, Ukrajinci su gubili rezultatom 1:0, ali su nadoknadili prednost protivnika i plasirali se na Euro.

Islanđani su bili bolji rival u uvodnom dijelu meča što su iskoristili nakon pola sata kada su preko Gudmundssona došli u vodstvo.

Devet minuta kasnije domaći su izjednačili preko Jaremčuka, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za goste.

Ipak, Ukrajinci nisu dugo čekali na poravnanje rezultata budući da je u 74. minuti susreta Cihankov postigao sjajan gol i vratio ih u život.

Ukrajinci su nastavili sa napadima što im se isplatilo u 84. minuti susreta kada je pogodio Mudrik i donio veliku pobjedu Ukrajincima.

Selekcija Ukrajine će na Euru u Njemačkoj igrati u grupi E zajedno sa reprezentacijama Belgije, Slovačke te Rumunije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()