UEFA promijenila pravilo za EURO 2024 i zadala glavobolju selektorima

Nema više korona pravila

16.11.2023. 15:50
  • Podijeli:
savo ns bih 23-65257db84ac31.webp Foto: NS BiH

Pandemija koronavisa, a zatim i Svjetsko prvenstvo u neobičnom terminu u zimskom periodu natjerali su čelnike evropskog i svjetskog fudbala da omoguće selektorima veći broj igrača na turnirima.

Za razliku od prethodnog EP-a i SP-a kada su selektori na turnir mogli povesti 26 fudbalera, broj igrača za EURO 2024 ponovo će se smanjiti na nekada uobičajenu brojku od 23 igrača.

To proizilazi iz pravilnika UEFA-e za EURO koji se od 14. juna do 14. jula 2024. godine igra u Njemačkoj.

Selekcija Bosne i Hercegovine koja nikada ranije nije sudjelovala na smotri najboljih timova Evrope plasman na EP pokušat će da izbori kroz baraž u martu naredne godine, s obzirom na to da kroz kvalifikacije koje se privode kraju izabranici Save Miloševića nemaju nikakvu šansu da stignu do druge pozicije u grupi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()