UEFA povećala broj igrača koji svaka reprezentacija može voditi na Euro

Službena odluka

04.05.2024. 09:00
  • Podijeli:
uefa euro 2024, ep u fudbalu, evropsko prvenstvo u fudbalu, ep u fudbalu u nemačkoj 2024 - shutterstock-6627bd5b6887c.webp Foto: Shutterstock

UEFA je dopustila selektorima da u reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača. UEFA je odlučila dopustiti selektorima dovođenje još trojice fudbalera nakon prijedloga pojedinih trenera da se poveća broj igrača zbog gustog rasporeda natjecanja ove sezone i mogućih ozljeda.

Na prošlom Evropskom prvenstvu 2021. UEFA je također dopustila proširenje popisa igrača za natjecanje nakon pandemije koronavirusa, a čini se da će to od sada postati norma za UEFA-ina reprezentativna natjecanja. Nakon što su mediji dugo špekulirali o ovoj odluci, ona je sad i službena.

Svi igrači moći će se upisati u zapisnik utakmice, za razliku od EURA 2021., prvog međunarodnog natjecanja s proširenim popisima zbog pandemije koronavirusa, tijekom kojeg su tri od 26 pozvanih igrača morala ostati na tribinama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()