UEFA plaća odštetu navijačima Liverpoola zbog kontroverznog finala Lige prvaka

Finalni susret završio je pobjedom Reala 1-0, a jedini pogodak postigao je Vinicius Junior

23.03.2024. 20:29
  • Podijeli:
united liverpool reuters-65f736a760cb9.webp Foto: Reuters

Europska nogometna organizacija (UEFA) službeno je objavila kako je postigla dogovor s dijelom navijača Liverpoola koji su tražili odštetu za fizičke i psihičke ozljede zadobivene prije finala Lige prvaka 2022. godine u Parizu, javlja AFP.

Izgredi su se dogodili uoči finala koje je igrano na pariškom Stade de Franceu zbog čega je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola kasnila tačno 37 minuta.

Prije početka finala nastale su goleme gužve na ulazima u stadion gdje su bili navijači Liverpoola koji su potom upali i u sukob s policijom i čuvarima reda. Pritom su i poprskani suzavcem, a nakon kompletno sagledane situacije UEFA je na sebe preuzela odgovornost kako je „uglavnom odgovorna za ozbiljne incidente oko organizacije, ulaza navijača i incidente koji su se dogodili“.

Finalni susret završio je pobjedom Reala 1-0, a jedini pogodak postigao je Vinicius Junior.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()