U sjajnoj formi: Trebinjac se nameće Piksiju

Sofascore je Gaćinovićev nastup protiv Asterasa ocijenio sa visokih 9,6 poena. To je bila ubjedljivo najbolja ocjena svih srpskih fudbalera u vikendu za nama

27.02.2023. 19:26
  • Podijeli:
Mijat Gaćinović_Profimedia-63fc83bfcab73.webp Foto: Profimedia

Trebinjski fudbaler Mijat Gaćinović sjajnim igrama u Grčkoj nameće se srpskom selektoru Draganu Stojkoviću.

Gaćinović je kao član Orlića pokorio i Evropu i svijet. Potom se otisnuo u Njemačku i dokazao se u Ajntrahtu. Prešao je zatim u Hofenhajm u kojem se nije najbolje snašao.

Prošle sezone je stigao na pozajmicu u Panatinaikos i preporodio se. Sjajne igre u dresu Zelenih donijele su mu transfer u redove gradskog rivala AEK-a u kojem je još impresivniji, piše B92.

Dok je u redovima Zelenih imao više defanzivne zadatke, noseći žuto-crno izrastao je u jednog od vođa navale trenutno drugoplasiranog tima lige.

Mijat je na 20 utakmica postigao šest golova uz pet asistencija, a pritom ima i neizmjeran nestatistički doprinos u rezultatima svoje ekipe.

Na visokom nivou je bio i proteklog vikenda u kojem je bio strijelac u pobjedi nad Asterasom, a Sofascore je njegov nastup ocijenio sa visokih 9,6 poena. To je bila ubjedljivo najbolja ocjena svih srpskih fudbalera u vikendu za nama.

Vidjećemo da li su njegove igre privukle dovoljno pažnje selektora Piksija koji će za nekoliko sedmica okupiti A reprezentaciju. Orlovi krajem marta počinju kvalifikacaije za Evropsko prvenstvo, dočekuju Litvaniju 24, a potom 27. gostuju Crnoj Gori.

Gaćinović ima 23 nastupa i dva gola za Srbiju. Posljednji put nacionalni dres je nosio 2020. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()