U igri nekoliko imena: Ko će naslijediti Mirzu Varešanovića?

Iz FK Sarajevo su najavili da će već u narednim danima imenovati novog šefa struke

23.07.2023. 08:50
  • Podijeli:
faruk hadzibegic anadolija-6426a4a56758c.webp Foto: Anadolija

Mirza Varešanović danas je napustio klupu Sarajeva, a već se uveliko počelo pričati o njegovom nasljedniku.

Iz FK Sarajevo su najavili da će već u narednim danima imenovati novog šefa struke.

Prema nezvaničnim informacijama koje ima Faktor iz Bordo tima razmišljaju o nekoliko imena.

Jedno od njih je Faruk Hadžibegić, bivši selektor Bosne i Hercegovine. Hadžibegić je bez posla od juna ove godine kada je dobio otkaz na klupi Zmajeva.

U opticaju je i bivši trener zagrebačkog Dinama Ante Čačić. 69-godišnji stručnjak je od aprila ove godine slobodan, nakon što je napustio klupu Modrih.

Ima koje navijači najviše priželjkuju je Mersad Selimbegović, mladi stručnjak rođen prije 41 godinu u Rogatici.

Selimbegović je posljednji angažman imao u njemačkom SSV Jahn Regensburgu, kojeg je napustio u maju ove godine.

Vladan Milojević, iskusni srbijanski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde, također je jedan od onih koji je u opticaju.

Međutim, male su šanse da Milojević (slobodan od početka jula) koji je posljednji angažman imao u APOEL-u dođe na Koševo.

Bordo tim novu sezonu Premijer lige počinje narednog vikenda kada će na svom terenu dočekati dobojsku Slogu, a do tada bi trebao biti imenovan novi šef stručnog štaba, piše Faktor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()