Tuzla City preokretom došao do važnih bodova, Leotar i Sloboda remizirali

U narednom kolu igra se gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja, Posušje će dočekati Zrinjski, dok Leotar gostuje Slogi Meridian

26.04.2023. 18:34
  • Podijeli:
zrinjski-tuzla-city-64400fc782528.webp Foto: sportsport.ba

Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su na stadionu Tušanj u 28. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Posušja rezultatom 2:1 te su tako napravili veliki korak ka opstanku u elitnom rangu bh. nogometa.

Posušje je došlo u rano vodstvo već u osmoj minuti susreta nakon što je mrežu domaćih pogodio Georgijev. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Pola sata prije kraja utakmice Tuzla se vraća u igru golom Hadžića, a samo šest minuta kasnije Mehmedović pogađa za potpuni preokret. Paklene minute Tuzle upotpunio je pet minuta kasnije Kuzmanović koji je pogodio za konačnih 3:1.

U drugoj utakmici danas koja je bila bitna u borbi za opstanak Leotar i Sloboda su podijelili bodove u Trebinju odigravši susret bez pogodaka.

Tuzla je današnjom pobjedom skočila na sedmo mjesto Premijer lige BiH, a Posušje je palo na deveto. Leotar i Sloboda su napredovali na 10. i 11. mjesto te prepustili Igmanu poziciju fenjeraša.

U narednom kolu igra se gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja, Posušje će dočekati Zrinjski, dok Leotar gostuje Slogi Meridian.

Rezultati i strijelci:

Leotar - Sloboda 0:0

Tuzla City - Posušje 3:1 (Hadžić 61', Mehmedović 67', Kuzmanović 72' - Georgijević 8')

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()