Tuzla City i Igman slavili domaće pobjede, Željo u zoni ispadanja

Odigrane dvije utakmice 21. kola WWIN lige BiH

02.03.2024. 15:00
  • Podijeli:
igman_sloga_igman 1-64d7c438170f8.webp Foto: FK Igman

U terminu od 13:00 odigrane su dvije utakmice 21. kola Wwin lige BiH u kojima su pobjede slavili domaći nogometaši koji su tako pobjegli iz zone za ispadanje, a u nju "gurnuli" igrače Željezničara koji imaju utakmicu manje od svojih rivala.

Tako su nogometaši Tuzla Cityja pobijedili "fenjeraša" Zvijezdu 09 rezultatom 2:0 i na taj način pobjegli iz opasne zone gdje se sada nalazi sarajevski Željezničar koji će sutra odmjeriti snage protiv Sarajeva.

Za rezultat prvog dijela je pogodio Ajdin Nukić sa jedanaest metara u 11. minuti utakmice dok je drugi pogodak djelo Mirzada Mehanovića iz 53. minute susreta.

Tuzlaci su trenutno deveti na tabeli sa 22 osvojena boda iz 21 odigrane utakmice dok je Zvijezda 09 posljednjeplasirana sa 14 bodova.

U sljedećem kolu Tuzla City će gostovati kod Veleža dok će Zvijezda 09 na svom terenu ugostiti ekipu Željezničara.

Drugi duel u ovom terminu između Igmana i Širokog Brijega je okončan također pobjedom domaćina rezultatom 1:0, a jedini gol djelo je nogometaša gostiju Ilije Mašića koji je u 87. minuti postigao autogol.

Igman je i sada deseti na tabeli sa 22 boda iz 21 odigranog susreta dok je Široki Brijeg na šestoj poziciji sa 28 bodova.

Ekipa Igmana će u sljedećem kolu gostovati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" kod Sarajeva dok će Široki Brijeg na svom terenu ugostiti dobojsku Slogu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()