Tužilaštvo KS istražuje Amara Osima

Tereti se da je oštetio klub s Grbavice za blizu pola miliona maraka

11.03.2023. 11:30
  • Podijeli:
amar-osim-anadolija.jpg

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu protiv bivšeg trenera FK Željezničar zbog fiktivnog prikazivanja potraživanja kluba s Grbavice.

"Možemo potvrditi da je otvorena istraga protiv navedene osobe. Zbog zaštite krivičnog postupka ne možemo davati više informacija", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Prema informacijama portala Istraga.ba, rukovodstvo Željezničara je podnijelo prijavu Tužilaštvu Kantona Sarajevo prije godinu i po dana, a nakon toga je, ubrzo, donesena naredba o provođenju istrage, jer postoji osnovana sumnja da je Osim naplatio dugove koji nisu ni postojali.

Osim se tereti da je fiktivno prikazivao potraživanja od FK Željezničar, te da je na taj način oštetio klub s Grbavice za blizu pola miliona maraka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()