Tuchel podigao bijelu zastavicu?: “Čestitke Bayeru na tituli!”

Nestvarna sezona za "Apotekare"

01.04.2024. 08:16
  • Podijeli:
thomac tuchel reuters-65c7e41620e8a.webp Foto: Reuters

Trener Bayerna Thomas Tuckeh bio je vidno razočaran poslije novog neuspjeha njegovog tima poraza od Borussije Dortmund. Njemački strateg je javno čestitao Bayeru iz Leverkusena na "već osvojenoj tituli", pošto je procijenio da je zaostatak od 13 bodova nenadoknadiv sedam kola pred kraj.

Dortmund je u subotu slavio sa 2:0.

“Čestike Bayeru na osvajanje titule. Za nas više nema nade.. Ne poslije ovakve utakmice“, rekao je Tuchel.

Već je poznato da osvajač Lige šampiona sa Chelseajem i nekadašnji šef stručnog štaba Borussije iz Dortmunda i PSG-a na ljeto napušta klub. Mediji su dugo spekulisali da bi njegov nasljednik mogao da bude upravo trener Bayera Xabi Alonso, koji je nedavno potvrdio da će i naredne sezone voditi Farmaceute.

Ukoliko klub iz Leverkusena “završi posao“ i domogne se prve titule prvaka Njemačke u historiji kluba Alonso bi već nakon manje od dvije godine na klupi mogao da postane kultna figura kluba.

Bayer ima priliku i za potpuno isklupljenje, pošto je još u igri i za osvajanje DFB kupa i Lige Evrope – pa bi 22 godine pošto je ispustio priliku da osvoji bilo koji od tri trofeja (finalista Lige šampiona i Kupa Njemačke, drugoplasirani u Bundesligi) mogao potencijalno i do triplete.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()