Trener Sloge Vlado Jagodić realan: Ulog je bio veliki

Iskusni strateg pohvalio je igru svojih fudbalera koji su svih 90 minuta odlično markirali protivniče igrače, pogotovo ubojite napadače Mostaraca

05.04.2024. 10:05
  • Podijeli:
Jagodic_igraci_foto_FB-64c7488ee363b.webp Foto: Facebook/FK Sloga Meridian

Fudbaleri dobojske Sloge i Zrinjskog iz Mostara u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH odigranoj na stadionu "Dr Milan Jelić" pred više od 1.500 gledalaca igrali su neriješeno 0:0.

Tako su se obistinile tvrdnje šefa stručnog štaba premijerligaša sa stadiona "Luke" Vlade Jagodića prije početka meča da će odluka o finalisti pasti u revanšu, koji će se odigrati 17. aprila "Pod Bijelim brijegom".

Iako će ova duel, tokom kojeg se vodila prava rovovska borba, biti veoma brzo zaboravljen više prilika za postizanje gola imale su Dobojlije. U 17. minutu poslije centaršuta Mladena Veselinovića zaprijetio je Dejan Vidić, a u 68. minutu i Ajdin Redžić šutem iz velike udaljenosti. Zaprijetio je i "rezervista" Srđan Mrzić u prvom minutu sudijske nadoknade, ali je njegov veoma snažan šut završio iznad same prečke gola Mostaraca.

"Možda je bio očekivan ovakav rezultat. Bio je veliki ulog. I kolega Željko Petrović i ja smo rekli ranije da ništa neće odlučiti ova prva utakmica, jer ulog je veliki ko god da se zaletio, vjerovatno bi i primio gol. Način na koji smo izašli da igramo jeste nešto već prepoznatljivo, htjeli smo u drugom poluvremenu da pred kraj dođemo možda do tog gola. Nemam šta da zamjerim igračima. Zrinjski je mnogo dobra ekipa, tehnički i taktički i sigurno je zadatak bio da se ne primi gol. Rezultat 0:0 je aktivan, znamo šta Kup donosi. Moramo da budemo zadovoljni ovim rezultatom i naravno da ćemo pokušati u revanšu da se postavimo kako Zrinjskom ne odgovara. Ima vremena još, do tada imamo još dvije prvenstvene utakmice", istakao je Jagodić.

Iskusni strateg pohvalio je igru svojih fudbalera koji su svih 90 minuta odlično markirali protivniče igrače, pogotovo ubojite napadače Mostaraca.

"Čestitam mojim igračima i zahvaljujem mnogobrojnoj publici, jer nam to mnogo znači. Teren je bio uslovniji i nadam se da su gosti konačno zadovoljni terenom. Mislim da se moglo igrati, a to što nije lepršava igra pa nije valjda niko očekivao lepršavu igru? Bila je igra da se pobijedi, nijedna ekipa nije postigla gol, ali dobro je što ni mi nismo primili. Kad se sve uzme u obzir 0:0 je ružan rezultat, ali on daje nadu i jednom i drugom timu u revanšu", dodao je Jagodić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()