Trener Newcastlea brani kladioničara Tonalija: On je bolestan čovjek, ne treba ga dodatno kažnjavati

Pružio mu podršku

29.03.2024. 15:41
  • Podijeli:
Sandro Tonali-64a7ee358c34f.webp Foto: AP Photo/Raed Krishan/Tanjug

Nogometaš Newcastlea Sandro Tonali se suočava s novom kaznom zbog klađenja na nogometne utakmice, a u njegovu zaštitu je stao trener Eddie Howe.

Još dok je bio nogometaš Milana Sandro Tonali se kladio na nogometne utakmice, te je u oktobru prošle godine dobio desetomjesečnu suspenziju i zbog toga ne može igrati za svoj Newcastle, ali ni na Euru u dresu Italije.

No, Nogometni savez Engleske je otvorio istragu protiv njega zbog sumnje da se najmanje 50 puta kladio još dok je istraga protiv njega u Italiji bila u toku, a zanimljivo je da je osumnjičen i da se kladio da će dobiti žuti karton u duelu protiv Aston Ville.

Trener Newcastlea Eddie Howe je na današnjoj konferenciji za medije dobio pitanje o Tonaliju, a on je stao u odbranu svog igrača.

"Tonali je dovoljno patio. On je bolestan čovjek i nije se izliječio kada je došao u Englesku. Ljudi ga trebaju gledati na taj način, a ne kako da ga kažnjavaju dodatno. Mislim da nova kazna neće riješiti korijen njegovog problema", poručio je Howe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()