Tottenham doživio težak poraz na jugu Engleske, golijada pripala De Zerbijevim Galebovima

Golijada je baš ono što se očekivalo uoči utakmice takva dva ofanzivna tima kao što su Galebovi i Spursi, no malo ko je očekivao da će Tottenham primiti četiri pogotka na jugu Engleske

28.12.2023. 23:05
  • Podijeli:
Fudbaleri Totenhema-647dc192c4b49.webp Foto: AP Photo/Jon Super/Tanjug

Nogometaši Brightona u pravom spektaklu savladali su Tottenham rezultatom 4:2 i tako se pridružili borbi za sam vrh engleske Premier lige.
Golijada je baš ono što se očekivalo uoči utakmice takva dva ofanzivna tima kao što su Galebovi i Spursi, no malo ko je očekivao da će Tottenham primiti četiri pogotka na jugu Engleske.

Mladi Jack Hinshelwood je već u 11. minuti doveo domaće u vodstvo, a onda je Joao Pedro udvostručio prednost Brightona s bijele tačke u 23. minuti. Prethodno je vrlo glup penal skrivio Dejan Kuluševski.

Rezultatom 2:0 otišlo se na odmor, a onda je u 63. minuti Pervis Estupinan postigao spektakularan pogodak s distance koji bi mogao ući i u konkurenciju za najljepši u sezoni.

Poker golova u mreži Tottenhama vidjeli smo u 76. minuti kada Pedro postiže novi gol s bijele tačke. Činilo se tada da se gostima smiješi pravi potop, no dobili smo kakvu-takvu dramu.

Tottenham je u posljednjih 10 minuta postigao dva gola preko Alejandra Veliza i Bena Daviesa. Uslijedila je prava ofanziva gostiju, ali do nekog čudesnog povratka ipak nisu došli.

Gosti iz Londona su nakon večerašnjeg poraza propustili priliku da se priključe samom vrhu i budu na tri boda od vodećeg Liverpoola, dok je Brighton skočio na osmo mjesto.

Rezultat i strijelci:

Brighton - Tottenham 4:2 (Hinshelwood 11', Pedro 23', 76', Estupinan 63' / Veliz 81', Davies 86')

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()