Težak poraz: Debakl Sarajki i oproštaj od dugo sanjanog sna

Aktuelne šampionske BiH vjerovale su u čudo, da protiv moćnih Švajcarkinja mogu do podviga. Međutim, njihove nade brzo su raspršene

21.09.2022. 17:27
  • Podijeli:
SFK Sarajevo-1663774472295.webp Foto: SFK Sarajevo

Fudbalerke SFK 2000 Sarajeva na bolan način su se oprostile od dugo sanjanog sna - plasmana u Ligu šampiona.

Sarajke su, naime, u prvom meču plej-ofa za elitu na Grbavici doživjele debakl protiv Ciriha koji je slavio sa visokih 7:0.

Aktuelne šampionske Bosne i Hercegovine vjerovale su u čudo, da protiv moćnih Švajcarkinja mogu do podviga. Međutim, njihove nade brzo su raspršene.

Izabranice Samire Hurem od starta su bile u podređenom položaju, kvalitet gošći brzo je došao do izražaja, pa je semafor na poluvremenu pokazivao 0:3.

Švajcarkinje se na tome nisu zaustavile, u nastavku su još četiri puta pogađale metu i već nakon 90 minuta završile posao.

Revanš za sedam dana u Šafhauzenu tako će biti samo puka formalnost.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()