Tegeltija izdvojio konkurente za trofeje: Svaku ekipu koja igra protiv Borca gledam kao Real Madrid

Prvi čovjek Velikana iz Platonove sumirao je rezultate uz opasku da je Borac prvi na tabeli sa šest bodova viška u odnosu na prvog konkurenta, da klub ima najbolji napad, najbolju odbranu lige i najbolju gol

16.11.2023. 20:39
  • Podijeli:
FK Borac-65171e186c61c.webp Foto: FK Borac

Milan Tegeltija, predsjednik Borca, u razgovoru za oficijelnu klupsku web stranicu Banjalučana kazao je da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone.

Prvi čovjek Velikana iz Platonove sumirao je rezultate uz opasku da je Borac prvi na tabeli sa šest bodova viška u odnosu na prvog konkurenta, da klub ima najbolji napad, najbolju odbranu lige i najbolju gol.

"Ja sam na početku sezone otvoreno rekao da je naš cilj da FK Borac dominira ligom i da bude konkuretan na evropskoj sceni. To znači da želimo prvo mjesto, a dosadašnji rezultati pokazuju da to nije bila neka neosnovana ambicija nego smo jasno znali šta želimo, a shodno ciljevima smo napravili ekipu. Idemo u dobrom pravcu. Osvajanje trofeja je nešto što očekujemo i čemu težimo, a kako prvenstvo odmiče sve smo bliži tom cilju",  rekao je Tegeltija i dodao da je pred Borcem mnogo posla i da ga čeka težak put, ali da svaku utakmicu ulaze kao da igraju finale Lige prvaka i da nije bitno ko je protivnik.

Kada je u pitanju domaći fudbal, Tegeltija ističe da su Zrinjski i Sarajevo glavni konkurenti Borcu za trofeje, ali da se ne smije potcijeniti ni kvalitet ostalih.

"Premijer liga je veoma teško, interesantno i zahtjevno takmičenje. Svako svakog može da pobijedi i nema lakih utakmica. Favoritima na papiru može da se desi loš dan, da ih napusti sportska sreća, da uđu nešto opuštenije na teren i to im se lako odbije o glavu. Imali smo već nekoliko takvih situacija ove sezone.

"Svaka utakmica mora da se igra na maksimumu i ne smije da se desi da ekipa uđe sa "pola gasa" na teren. Smatram da su nam Zrinjski i Sarajevo glavni konkurenti za trofeje, ali ne smijemo da potcijenimo kvalitet Veleža, Širokog Brijega, dobojske Sloge i Posušja. To su ekipe koje ne samo da vas mogu pobijediti nego vas mogu u potpunosti nadigrati na terenu ako im date priliku i ako nemate pravi pristup. Ja, lično, svaku premijerligašku ekipu koja igra protiv nas gledam kao da je Real Madrid i takav pristup tražim od svih u klubu. Ponavaljam, nema lakih protivnika i voljni momenat protiv svih ekipa mora da bude na najvišem mogućem nivou. Samo tako možemo da ostvarimo svoje ciljeve",  kaže Tegeltija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()