Švabu cijene širom svijeta: Legendarni Ivica Osim dobio statuu u Japanu

Svečanosti prisustvovala porodica proslavljenog bh. stručnjaka

24.06.2023. 17:12
  • Podijeli:
osim japan twitter-6497065011c7e.webp Foto: Twitter

Da je Ivica Osim cijenjen u cijelom svijetu, a ne samo na ovim prostorima, najbolje pokazuje događaj iz Japana koji se desio danas.

Naime, kao što je poznato Osim je preminuo prošle godine u maju, a u Japanu je danas održana svečanost u njegovu čast.

U Tokiju je danas Osim dobio statuu ispred stadiona Jef Unitedu iz Chibe gdje je ostavio dubok trag. Svečanosti je prisustovala njegova porodica, sin Amar i žena Ashima.

“Želimo se od srca zahvaliti svima koji su podržali i dali doprinos u izgradnji ovog monumenta. Molimo vas da stanete pored statue i odate priznanje svi koji budete dolazili na stadion”, naveli su iz Jef Uniteda.

Podsjećamo, Osim je svoje ime izgradio u Željezničaru, a nakon toga i u evropskom pa i svjetskom fudbalu.

Radio je u Sturmu iz Graza gdje je dobio status legende. Naime, klub je na zvaničnim stranicama objavio kako će se od sada ulaz na stadion Sturma od sada zvati po Ivici Osimu, a također je u planu preimenovanje južnog dijela ulice “Conrad von Hotzendorf” u “Ulica Ivice Osima”.

Vodio je selekciju SFRJ, čiji je bio i posljednji selektor. Bio je još trener Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda, a karijeru mu je skratio moždani udar kada je bio selektor Japana. Selektor Japana bio je od 2006. do 2007. godine te napravio dobre rezultate s tom selekcijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()