Sutra žrijeb za Euro, delegaciju NS BiH u Hamburgu predvodi predsjednik Zeljković

U baražu Zmajevi igraju s Ukrajinom

01.12.2023. 15:16
  • Podijeli:
vico-zeljkovic-02-armin-durgut-pixsell.jpg

U Hamburgu će se sutra s početkom u 18:00 sati održati žrijeb za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novu priliku da se kroz utakmice baraža plasira na ovo takmičenje. U polufinalu će za protivnika imati selekciju Ukrajine.

Kroz takmičenje Lige nacija je 12 reprezentacija osiguralo svoj nastup u baražu, a u martu će se sastati:

Put A, polufinale

Poljska - Estonija

Vels - Finska

Put B, polufinale

Izrael - Island

Bosna i Hercegovina - Ukrajina

Put C, polufinale

Gruzija - Luksemburg

Grčka - Kazahstan

 

Samo tri selekcije će kroz baraž ostvariti plasman na Euro i to pobjednici iz A, B i C puta koji su smješteni u četvrtu jakosnu grupu sa selekcijama Italije, Srbije i Švicarske.

U prvom šeširu su domaćin Njemačka te Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Drugu jakosnu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija, a treću Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

Žrijeb za Euro će biti održan u koncertnoj dvorani "Elbphilharmonie". Nogometni savez BiH će na ovom žrijebu predstavljati predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i v.d. generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova i to: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()